Skal bilen din inn til Periodisk Kjøretøykontroll/EU kontroll?

La Gustavsen Bil gjøre jobben - det vil du tjene på! I likhet med andre europeiske land har Norge innført periodisk kjøretøykontroll (PKK). Fra en personbil er fire år gammel, skal den inn til kontroll hvert annet år. Målsettingen er å sørge for en sikker og miljøvennlig bilpark på norske veier. Myndighetene gir deg melding om når bilen din skal kontrolleres, men det er du som bestemmer hvem som skal gjennomføre kontrollen og utbedre eventuelle feil og mangler som kontrollen måtte avdekke.

For deg som Ford-eier har vi som ditt lokale Ford verksted kompetanse til å gjennomføre kontrollen effektivt og til konkurransedyktige priser. Etter kontrollen forteller vi deg i klartekst hva som eventuelt må gjøres før bilen kan godkjennes. Dernest får du bindende forhåndspris på hva jobben vil koste.

Vi kan altså gjennomføre kontrollen, utbedre eventuelle mangler og til slutt sende myndighetene melding om at din bil er i samsvar med reglene.

For deg betyr dette at du får gjort alt på ett sted. Fordelen ved å bruke et Ford verksted er at både kontrollen og eventuelle utbedringsarbeider gjøres av folk som kan Ford, som bruker Fords spesialverktøy og har tilgang til Fords originaldeler.

I henhold til myndighetenes bestemmelser, skal alle kjøretøy 4 år eller eldre fremvises for EU-kontroll hvert annet år. Systemet for kontrollen følger bilens registreringsnummer.

Kontrollmåneden bestemmes av siste siffer på bilskiltet, f.eks. skilt med 1 som siste siffer framstilles senest ved utgangen av januar.

1 - Januar
2 - Februar
3 - Mars
4 - April
5 - Mai
6 - Juni
7 - November
8 - August
9 - September
0 - Oktober

Kontakt ossBestill verkstedtime